fredag 14. januar 2011

Husdrømmer

Huset vårt er fra 50-tallet og har gjennomgått en totalrenovering siden vi kjøpte det for 7 år siden. Med totalrenovering mener jeg totalrenovering. Vegger, gulv og tak ble strippet helt ned for deretter å bli foret ut og isolert, noen vegger ble fjernet og andre vegger ble flyttet. Alt det elektriske ble byttet ut og vann- og avløpsrør er nytt i hele huset. En god oppgradering med andre ord. Og mye jobb...

Selv om vi har gjort så store forandringer og har fått et ålreit hus, drømmer vi likevel om noe helt nytt. Planløsningen i eldre boliger er ofte ikke så god, og til tross for at vi har gjort forandringer på den, har det vært grenser for hva vi kunne forandre. Bærevegger setter for eksempel begrensninger...


Så da drømmer vi. Drømmer om et hus i funkisstil med åpen planløsning, store vinduer og mye luft og lys.


Og nå har vi funnet drømmehuset.
Fjogstad-hus 2804.Se på den fasaden! Vindusflatene. De rette linjene. Terrassen. 


Planløsningen er veldig bra! Egen bi-inngang med direkte adkomst til vaskerommet for skitne barn og skitten hund. Stor hall. Tre soverom og bad i underetasjen. TV-stue.

En etasje opp ligger foreldresoverom med eget bad og garderobe. Gjestetoalett. Og stue og kjøkken i åpen løsning. Store vinduer... Utgang til terrasse over garasjen.

Jeg er rett og slett forelsket. Forelsket, forelsket, forelsket.

Trykk på bildene for å få dem større. Nyt synet! :)

Da er det bare å finne drømmetomta... 

9 kommentarer:

 1. Knallfint hus, forstår godt hvorfor du drømmer om det.

  Drømmer også om å bygge, men med tre unger og ønske om både kontor, treningsrom, ekstra tv-stuer kan det se ut til å bli med drømmen...men å drømme er jo lov! :)

  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 2. Liker huset ditt, særlig den deilige terrassen og de rene linjene.
  Skal ta arkitekteksamen snart :S
  snakkes

  SvarSlett
 3. så spennende hus du har valgt!
  Synes planløsningen ser veldig fin ut.

  Tusen takk for hilsen på bloggen min, og god helg!

  SvarSlett
 4. Fantastisk flott hus. LIkte det kjempegodt. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 5. Egen garderobe i tilknytning til bad! En av mine store drømmer! Superflott hus. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min også!

  SvarSlett
 6. Vi skal bygge dette huset nå, artig å se det her inne! Noen endringer da, men prøver å beholde fasaden og linjene. Blir spennende!

  SvarSlett
 7. Fru Bjerk: Så moro! Har du tenkt på å opprette en blogg under byggeprosessen? Hadde vært veldig moro å se hvordan drømmehuset blir i virkeligheten!

  SvarSlett
 8. Fersk i denne verden, så får se! Og vet ikke om tiden strekker til... Utrolig inspirerende å lese div blogger, og jeg får mange ideer. Vært på HTH idag, så har hoppet inn i kjøkkenjungelen. Mange valg og muligheter!!!!

  SvarSlett
 9. Fru Bjerk: Hvis du finner tid til å blogge, kommer jeg i hvert fall til å følge med! :) Lykke til med valg av kjøkken og alt annet!

  SvarSlett

Kommentarer gjør meg glad!

Hvis du har et spørsmål, prøver jeg å besvare det under kommentaren din.