torsdag 31. mars 2011

Hundre elefanter kom marsjerende...

...bortover min snødekte veranda... Hadde det enda vært så vel at en gjeng elefanter kunne kommet og trampet og blåst bort den snøen som nå har lagt seg på verandaen! Hvorfor i alle dager må det begynne å snø dagen før vi tipper over i april??

Vel, det er ingen elefanter ute på verandaen min, men inne i stua er det nå kommet et stykke flott stoff med fine elefanter på. Elsker fargen og mønsteret! Stoffet er kjøpt i
denne Etsy-butikken. De donerer en prosentdel av inntektene sine til Redd Barna i Japan, så det er jo enda en grunn til å kjøpe noe derfra.


I posten har det også kommet et bilde kjøpt her. "Det passer til det gule!" sa den ene lille datteren vår da jeg holdt det ved siden av puta i stolen. Den andre datteren vår elsker gult for tida, så det gleder et mammahjerte å se at interiørinteressen har våknet tidlig. ;)


Ha en fin torsdag! I morgen er det fredag og helg igjen. Jippi! ☺

onsdag 30. mars 2011

Dette er ikke en syblogg,

men jeg har faktisk brukt symaskinen mer de siste ukene enn jeg har gjort på alle årene siden jeg freste meg frem til symaskinsertifikatet på barneskolen. Man blir jo så inspirert av alle de flinke bloggerne rundt omkring! ☺

Her er bilder av siste tilskudd til putesamlingen. Jeg falt pladask for de fine skråputene til flinke dilldall-Nina første gang jeg så dem, så den varianten måtte jeg prøve ut.Her fikk jeg brukt de fine stoffene jeg kjøpte på Etsy for litt siden. Det prikkete gule er fra Panduro. 


Takk for alle de hyggelige kommentarene om stolen min! Den er så fin! Jeg er fortsatt en tur oppe i skyene, og jeg blir litt ør i toppen av å se på den.
I'm in love! For vanlige mennesker høres dette helt sikkert utrolig teit ut, men jeg er sikker på at interiørbloggere skjønner at det går an å bli litt småforelsket i en stol. ;)

Ha en flott dag alle!

tirsdag 29. mars 2011

Endelig!Etter 8 lange uker kom endelig min etterlengtede Eames RAR. O' lykke! Her snakker vi utsøkt design. Perfekt kombinasjon av rette linjer og myke kurver. Hvitt, blankt stål og lyst tre. Lovely!


Når vi først snakker design, så snakker vi i hvert fall ikke flatpakket. Det er godt jeg har stor bil, for selv om stolen ikke er så stor, er det alt annet enn hva man kan si om pappesken den kom i. Diger! Så vær beredt hvis det er flere som skal på stolshopping. ;)

Nå må jeg gynge litt. Happy happy! ☺

fredag 25. mars 2011

Mens man venter

Jeg har fått e-post i dag om at noe jeg har ventet på lenge endelig er på vei til meg. Jeg gleder meg så!

Og mens man venter, kan man kose seg litt med noe godt.
Muffinsen er laget etter Mrs Hardys fristende oppskrift. Men Toblerone var ikke å oppdrive i butikkene i nærheten, så den ble byttet ut med Walters mandler. Ingen dårlig erstatning! Yammi... 

Endelig fredag! Ha en fin helg alle sammen! Jeg gleder meg til to fine dager sammen med familien! Mens jeg venter... ☺

onsdag 23. mars 2011

Ranunkler og kaffe

Årets første bukett med ranunkler kom min snille mann hjem til meg med i går. Jeg har kikket etter ranunkler i blomsterbutikken lenge, og det hadde mannen min plukket opp.

Litt hverdagsromantikk på en vanlig tirsdag, det liker jeg! Det er hverdager det er flest av i livet, og jeg liker hverdagen vår godt som den er. Men jammen er det fint med noe ekstra på en vanlig dag også! 


Ranunkler er så fine! Rosa i flere nyanser pluss noen hvite. I kombinasjon med de grønne stilkene og bladene kan det vel nesten ikke bli bedre? Tidligere syntes jeg at ranunkler ble altfor romantiske i stilen for meg, men smaken forandrer seg gitt.


Kaffen smaker jammen ganske godt i Mummikopp tjuvlånt fra den yngre garde. Og med en liten bit sjokolade attåt, nam nam... 

Ha en fin dag alle fine mennesker som kommer innom her, håper ingen blåser helt bort i dag!

tirsdag 22. mars 2011

littleteawagon

Det er navnet på Etsybutikken der jeg har funnet disse herlighetene. Se på de fantastisk fine fargene og mønstrene!


Det gule stoffet er et av de fineste vintagestoffene jeg noen gang har sett! Herlig kombinasjon av gult, rosa, grønt og hvitt!


Ta en tur innom littleteawagon ved å trykke her. Det dukker stadig opp fantastisk flotte stoffer der. Det lønner seg nok å være rask med å trykke på "kjøpeknappen", for jeg har opplevd at stoff jeg har spart som favoritter plutselig er solgt. Populær butikk med andre ord!Med disse fantastiske stoffene i hus, går det ikke an å la være å planlegge fargekombinasjoner for neste syprosjekt. Det spørs nok om det ikke blir noen putetrekk til.

Ha en flott dag alle sammen! 

I've bought these lovely fabrics from an Etsy shop called littleteawagon. Take a look, a lot of wonderful vintage fabrics are waiting for their new owners! 

søndag 20. mars 2011

En deilig dag!


Morgenstund med kaffe i munn. Og en fugl i kaffeskummet?

Klokka halv ni hadde vi vært våkne i 1,5 time allerede.
For noen år siden ville det ha vært umenneskelig tidlig på en søndag,
men det er lettere å stå opp så tidlig når sola skinner ute
og det er to soler som stråler inne. ♥


Snø, strålende solskinn og varmegrader. Ski på beina. 
Fregner på nesa. Fuglekvitter. En deilig dag!

onsdag 16. mars 2011

Rutepute

Jeg tror min aversjon mot å kutte stoff er blitt bittelitt mindre, for i går kveld satt jeg meg ned og kuttet ruter til ny pute. Så mens fruene i Wisteria Lane skvaldret i bakgrunnen, freste jeg avgårde på symaskinen og en ny pute så dagens lys. Også denne gangen laget av stoff kjøpt på Etsy for en stund siden.
 Blått, lilla, grønt og turkis. Farger som egentlig er mer meg enn det gule jeg har fått sansen for i det siste. Men litt variasjon er jo fint!

Tusen takk for alle komplimentene for den andre puta! Jeg ble så glad av å lese dem!

Jeg håper alle får en fin onsdag. Halvveis til helg allerede! Og sola skinner i dag også! ☺

mandag 14. mars 2011

Turkis

I dag har jeg sydd nok en pute. Denne gangen i turkise stoffer. To nye stoffer, to vintage, alle kjøpt på Etsy for en stund siden. De har ligget godt i hylla på arbeidsrommet, men i dag var det dags for å bruke litt av dem.

Er det en ting jeg ikke liker, så er det å måle opp og kutte stoff. Derfor ble det striper og ikke ruter. Jeg er egentlig en ganske rolig person, men det er noe rart som skjer når det kommer til sying. Da er det gassen i bånn. Jeg fikk faktisk tilsnakk av frøken på barneskolen da vi skulle ta symaskinsertifikatet fordi jeg kjørte så fort. 


Gul pute i går, turkis pute i dag. Føler meg nesten litt vill og gal som har byttet ut to grå puter med disse i sofaen. Det må være våren som påvirker meg. 


På østlandet er det strålende solskinn i dag! Det trengs, for i natt kom det jammen flere centimeter snø igjen. Ha en fin dag alle! Jeg skal ut i solen nå og glede meg over både at den skinner og at jeg har fått 56 følgere. Det er solskinn det! ☺

søndag 13. mars 2011

Og putetrekk ble det!Da ble det et putetrekk av det nyinnkjøpte retrostoffet. På grunn av både manglende kreativitet og lite lager av matchende stoffer, ble det rett og slett en hel forside med hjertebankstoffet og hvit bakside med konvoluttåpning. Enkelt og greit. Fargene er forresten litt mer intense på ordentlig enn det jeg klarte å få frem på bildene. Hjertebankstoffet er mykt og godt og bare ber om å bli brukt når man skal ha en liten blund på sofaen.

Den lyseste gulfargen er forøvrig helt lik fargen på nellikene, som fortsatt står fint over en uke etter innkjøp!  


Ha en flott søndag alle sammen! ☺

lørdag 12. mars 2011

Lördagsgodis från söta bror
Litt godis fra det store utland. Først og fremst deilig retrostoff kjøpt her. Denne damen selger utrolig mange fine retrostoffer! Stoffet på det første bildet er det fineste gule retrostoffet jeg har sett. O' lykke! Planen med stoffet er å sy en pute som lager litt solskinn i sofaen.

Dessuten har det kommet noen fine tapetprøver i hus. De er kjøpt her. Her er det ikke snakk om små biter, men 1 meter av hver! De to første gratis og de ytterligere for 20 SEK. Frakt inkludert! Det gillar jag! ☺


Ha en fin kveld alle sammen. Her er det beina på sofaen, Pepsi Max i glasset og nå står en blggerunde for tur. 

onsdag 9. mars 2011

Krafttak mot kreft

I dag kommer det et innlegg om noe som er viktigere enn all verdens interiør. Kreft. Bare ordet er skremmende. De fleste kjenner noen som er blitt rammet av kreft. Vår familie intet unntak. Heldigvis går forskningen fremover slik at flere og flere overlever. Men for kreft i lunger, bukspyttkjertel og spiserør er dødeligheten fremdeles høy. Pengene fra årets innsamling går til forskning på nettopp disse kreftformene.


Trykk på bildet for å lese mer. 


For å støtte kan du gjøre to enkle ting:
Send <KMK> til 2277 og gi 50 kr eller ring 820 43 743 og gi 100 kr.


Er du med?

tirsdag 8. mars 2011

KA du si'?


Boller laget med denne smaker mye bedre, ikke sant? ☺

*ønsker meg*

mandag 7. mars 2011

Gult & rosa


Gult og rosa er en frisk og vårlig kombinasjon. Den gule vasen er kjøpt på Etsy og kom i posten i dag. Den rosa skålen er fra Emalox.

Se også fint innlegg om gult og rosa hos Hvite tulipaner og innlegget til Supersnellas utlodning der en av premiene er et &-tegn dekorert med gul Pip-tapet! To av mine favorittblogger! ☺ Takket være innlegget til Supersnella fikk mitt &-tegn også Pip-tapet i dag etter å hatt en annen tapet noen uker.

En ny uke er i gang. Håper den blir fin for alle dere som kommer innom her! ☺

fredag 4. mars 2011

Miss Nelly KPå Rimi kan man finne både det ene og det andre. Også nelliker. Eller gammeldameblomster som jeg har tenkt på dem som tidligere. Men jammen forandrer smaken seg. Fine er de og enda finere blir de når de springer ut litt mer. Litt solskinn i stua på en overskyet dag.

Ha en fin helg! 

torsdag 3. mars 2011

Manzanas y papel
En gammel eplekasse har fått komme opp av kjelleren og fungerer nå som mobilt hjem for papiret mitt. 

Tusen takk til alle dere som besøker bloggen min og legger igjen hyggelige kommentarer! Jeg synes det er helt overveldende med så mye besøk, og jeg blir så glad når jeg ser at jeg allerede har 39 følgere. For blogger med mange hundre følgere virker nok det som et puslete antall, men for meg er det
mange! Jeg setter pris på hver eneste en av dere, og det gleder meg dypt og inderlig at noen faktisk gidder å lese det jeg skriver. Takk! ♥

onsdag 2. mars 2011

Krokodiller og awarder


Dagens middag: Krokodillepølser! Eller med andre ord, innbakte wienerpølser.

Se bort i fra at den egentlige store, skumle kjeften ser ut som et andenebb... Neste gang blir det trimming av kantene! 

Dessuten, jeg har vært så heldig å ha fått to nye awarder den siste tiden! 


Den første, Stylish blogger Award, fikk jeg fra den fine bloggen Lidyll. Dette er en blogg full av flotte bilder av herlige retrofunn. Estetisk! Tusen takk, Lidyll!


Jeg har mottatt denne awarden tidligere, og sist "jukset" jeg ved å bruke svarene fra første gangen. (Fy!) Det er grenser for hvor mye gjenbruk man kan tillate seg, så her kommer åtte nye fakta om meg.

Denne awarden skal egentlig sendes videre til 8 andre blogger, men siden jeg har sendt den videre før, lar jeg være å gjøre det denne gangen.

Den andre awarden, Liebster Blog, fikk jeg av Nisu Design. Nina heter damen bak denne bloggen som er full av fine bilder og god inpirasjon! Tusen takk, Nina!


Denne awarden skal sendes videre til fem blogger med under 100 følgere. Jeg skulle gjerne ha sendt den videre til alle de fine bloggene på blogglista mi som ikke har rundet 100 følgere ennå, men jeg får følge reglene og velge fem.

Disse fem bloggene er flotte bloggperler! Ta turen innom dem! ☺

tirsdag 1. mars 2011

På kammerset


En liten titt inn på soverommet. 
Rommet er stort, lyst og luftig og godt å sove i.


Når det ikke er jul, står vasen med trollhassel på soverommet. Den søte skyen med regndråper i blåtoner har jeg kjøpt her


"Love is in the air"-print kjøpt av flinke Fru Fly.
Bildet av de to som kliner intenst er et postkort kjøpt på Picasso-museet i Paris.Nattbordene fra Kartell er vi veldig fornøyde med! Vi har ikke klart å bestemme oss for nye nattbordslamper ennå, så vi har fortsatt de gamle fra Ikea. De fungerer jo egentlig helt greit, både i farge og form. Med hvitt og rundt nattbord ble det ny hvit og rund vekkerklokke også, kjøpt på Clas Ohlson (som ikke lenger bare er "guttebutikk").

Ha en fin tirsdag alla i hopa! ☺